Martech trendek 2023-ban
Főoldal
>>
Blog
>>
Martech trendek 2023-ban
Olvasási idő:
3
perc
Publikálva:
2023-09-17

Martech trendek a 2023-as évben: Az üzleti sikeres kulcsa

A martech, vagyis a marketing technológia területe folyamatosan fejlődik és változik, új trendekkel és technológiákkal újítva meg a vállalkozások marketingstratégiáit. A 2023-as év izgalmas trendeket hoz a martech világában, amelyek elősegíthetik a vállalkozásokat a hatékonyabb marketingtervek kidolgozásában és végrehajtásában. A következőkben áttekintjük a 2023-as évben várható martech trendeket, amelyekre érdemes odafigyelned.

1. Mesterséges intelligencia és gépi tanulás: az adatok felemelkedése

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás folyamatosan növekvő jelentőséggel bírnak a martech területén. Az AI és ML technológiák lehetővé teszik a vállalkozások számára az adatok elemzését, az ügyfélpreferenciák felismerését, valamint az egyéni, személyre szabott tartalmak készítését. Az AI alapú chatbotok és virtuális asszisztensek pedig javíthatják a felhasználói élményt és megkönnyíthetik a vállalkozások és a vásárlók közötti kommunikációt.

2. Voice search optimalizáció: a hangutasítások hatalma

A hangalapú keresés, vagyis a voice search trendje továbbra is növekszik. Az emberek egyre inkább használják a hangutasításokat a keresésekhez és az információk lekérdezéséhez. Ezért kiemelten fontos, hogy vállalkozásod optimalizálja weboldalát a hangalapú keresések számára, és biztosítsa, hogy a tartalom megfelelően legyen optimalizálva a hangutasításokra.

3. Big Data és adatvezérelt marketing: az ügyfélkapcsolatok megújulása

A Big Data és az adatvezérelt marketing továbbra is meghatározó trendek a martech területén. Az óriási adatmennyiség, amelyet a vállalkozások begyűjtenek, lehetővé teszi az ügyfélpreferenciák és viselkedési minták elemzését. Ezek az adatok alapozhatják meg célzottabb és hatékonyabb marketingkampányaidat. Az adatvezérelt marketing révén jobban megértheted célközönségedet, személyre szabott ajánlatokat készíthetsz, és javíthatod az ügyfélélményt.

Ha kíváncis lennél kedvenc eszközeimre, akkor azokat ebben a cikkben gyűjtöttem össze.

4. Influencer marketing: az erő a követőkben rejtőzik

Az influencer marketing továbbra is népszerű trend marad a martech világában. Az influencerek nagy követőbázissal rendelkeznek a közösségi médiában, és képesek hatékonyan közvetíteni az üzeneteket a célcsoportok felé. A vállalkozások egyre inkább kihasználják az influencerek erejét, hogy növeljék márkaismertségüket és elérésüket.

5. Hiperlokális marketing: A helyi potenciál kiaknázása

A hiperlokális marketing egy másik kiemelkedő trend, amelyre érdemes odafigyelni 2023-ban. A technológia fejlődésével a vállalkozások még pontosabban tudnak célzott üzeneteket és ajánlatokat készíteni a helyi célközönségek számára. Az olyan technológiák, mint a GPS-alapú helymeghatározás és a helyspecifikus célzás, lehetővé teszik, hogy testreszabott tartalmakat juttass el a potenciális vásárlókhoz a helyi területeken.

Ezek csak néhány példa a 2023-as évben várható martech trendek közül. A vállalkozásod számára kiemelten fontos, hogy lépést tarts ezekkel a trendekkel, és alkalmazza a legújabb technológiákat és stratégiákat a marketingtevékenységeidben. A martech trendeknek való megfelelés kulcsfontosságú ahhoz, hogy versenyelőnyt szerezz és sikeres légy a dinamikus piaci környezetben.

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile