Prosperitas Agency

Publikálva:
2024-05-13
Olvasási idő:
4
perc
Prosperitas Agency

Keely-vel még Fiverr-en kezdtem el együtt dolgozni, az ügynökségének a Webflow rendszerre épített weboldalát alakítottuk át, fejlesztettük tovább.

Ide is bekerültek az alapvető analitikai eszközök, emellett optimalizáltuk az oldal SEO-ját is, a videókat, hogy az oldal betöltődését kevéssé zavarják.

Mi volt a probléma?

A meglévő oldal optimalizációjához, SEO beállításaihoz és kisebb módosításokhoz keresett Keely Webflow fejlesztőt.

Mi volt a megoldás?

Fiverr-en keresztül szerződtünk els alkalommal, azóta én tartom karban az oldalt. Keely-nek azóta egy másik oldalt is készítettem, az Amotion.io -t.

Milyen eszközöket használtam:

Webflow

A Webflow egy vizuális weboldalépítő és tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kódolási ismeretek nélkül hozzanak létre professzionális, reszponzív weboldalakat. A Webflow különösen népszerű a webdesignerek, fejlesztők és vállalkozók körében, mert egyesíti a dizájn, a fejlesztés és a tartalomkezelés folyamatát egy platformon.

Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amelyet a Google kínál, és lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok és digitális marketing szakemberek számára, hogy részletes statisztikákat és adatokat gyűjtsenek és elemezzenek a webhelyük látogatóiról. A Google Analytics segítségével értékes betekintést nyerhetünk a weboldalunk teljesítményébe, a látogatók viselkedésébe és a marketingkampányok hatékonyságába.

Google Search Console

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést.

Webflow és weboldalkészítés

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Egyre több oldal készül Webflow rendszeren itthon is, mert remek, könnyen karbantartható rendszer, és nem igényel plugineket úgy, mint a Wordpress. Ha szeretnél többet tudni a Webflow rendszeréről, nézd meg gyorstalpaló Webflow minikurzusomat magyar nyelven. Ha pedig most tervezgeted új weboldaladat mindenképp nézd meg ezeket a tartalmaimat, amik biztosan segíteni fognak neked abban, hogy gyorsabb, jobb weboldalad legyen, mint a versenytársaidnak:

Lehetőség van egyéni KKV mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen előnyei vannak a Webflow-nak?

  1. Reszponzív dizájn: A Webflow automatikusan gondoskodik arról, hogy a weboldalak minden eszközön jól nézzenek ki, legyen az asztali számítógép, tablet vagy mobiltelefon. A felhasználók különböző nézeteket is testre szabhatnak a vizuális szerkesztőben.
  2. CMS: A Webflow tartalomkezelő rendszere lehetővé teszi a dinamikus tartalmak kezelését és szerkesztését, mint például blogbejegyzések, portfóliók és terméklisták. A CMS segítségével a felhasználók egyszerűen frissíthetik a tartalmat anélkül, hogy módosítaniuk kellene a dizájnt.

Milyen előnyei vannak a Google Analytics-nek?

A Google Analytics főbb jellemzői és előnyei:

  1. Látogatói statisztikák: A Google Analytics részletes információkat nyújt a weboldal látogatóiról, beleértve az egyedi látogatók számát, az oldallátogatások számát, az átlagos oldalon töltött időt és a visszafordulási arányt. Ezek az adatok segítenek megérteni, hogy mennyire vonzó és felhasználóbarát a weboldal.
  2. Források elemzése: Az eszköz megmutatja, honnan érkeznek a látogatók a weboldalra, legyen az keresőmotor, közösségi média, hivatkozó webhelyek vagy közvetlen forgalom. Ez lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük a különböző források hatékonyságát és optimalizáljuk a marketingstratégiát.

Milyen előnyei vannak a Google Search Console-nak?

A Google Search Console főbb jellemzői és előnyei:

  1. Webhelyteljesítmény jelentések: A Search Console részletes jelentéseket nyújt a weboldal teljesítményéről a Google keresési eredményeiben. Megtudhatjuk, hogy mely keresési kifejezések vezetik a látogatókat a weboldalunkra, milyen gyakran jelenik meg az oldalunk a keresési eredmények között, és milyen az átkattintási arány (CTR).
  2. Indexelési jelentések: Az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük a weboldalunk indexelési állapotát. Megtudhatjuk, hogy hány oldal van indexelve a Google keresési adatbázisában, és azonosíthatjuk az esetleges indexelési problémákat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
SEO tippek, már nem csak kezdőknek
SEO tippek, már nem csak kezdőknek

SEO tippek, már nem csak kezdőknek

Ismerj meg 50 SEO tippet és trükköt, amivel fejlesztheted te is a saját weboldaladat!
Érdekel / Letöltöm