Olvasási idő:
2
perc
Publikálva:
2024-02-06
Címkék:

Az ESG-tudatos ügyfélkapcsolatok új korszaka

A fenntarthatóság és az ESG (Environmental, Social, Governance - Környezetvédelmi, Szociális, Vállalatirányítási) tényezők nem csak a befektetői döntéseket befolyásolják, hanem az üzleti ügyfélkapcsolatok dinamikáját is átalakítják. Az ESG elveinek integrálása a vállalati stratégiába és a napi működésbe egyre inkább elvárás az ügyfelek részéről, ami jelentős változásokat hoz a B2B (Business-to-Business) tranzakciókban és a beszállítói láncokban.

ESG kötelezettségek a beszállítói láncban

Az ESG jelentéstételre kötelezett vállalatok egyre gyakrabban várják el beszállítóiktól, hogy szolgáltassanak adatokat fenntarthatósági gyakorlataikról. Ez a trend nem csak az adatszolgáltatás iránti növekvő igényt tükrözi, hanem azt is, hogy a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú szempont az üzleti döntésekben és a partnerkapcsolatok kialakításában.

Az ESG adatok és a B2B tranzakciók

Az ESG adatok egyre fontosabbá válnak a B2B tranzakciók során, mivel az ajánlatkérések és ügyfél-kérdőívek egyre gyakrabban tartalmaznak ESG-rel kapcsolatos elemeket. Ez azt jelenti, hogy a vállalatoknak nem csak a saját, hanem beszállítóik ESG teljesítményére is figyelmet kell fordítaniuk, hogy megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak.

Szerződéses kötelezettségek és ESG intézkedések

A beszállítók ESG-adatszolgáltatási kötelezettsége egyre inkább átalakul szerződéses kötelezettséggé, amelyet az ügyfelek szigorúan előírnak. Egyes ügyfelek konkrét ESG intézkedéseket is követelhetnek, mint például a karbonemisszió csökkentésére irányuló célok meghatározása. Ez azt jelenti, hogy a vállalatoknak proaktívan kell kezelniük és fejleszteniük kell fenntarthatósági gyakorlataikat, hogy megőrizzék piaci pozíciójukat és ügyfélkörüket.

Az áralkuk és a bersenyképesség

Az ESG adatok hiánya vagy alacsony szintű ESG teljesítmény jelentős versenyhátrányt jelenthet a vállalatok számára. Az ügyfelek egyre inkább hajlandóak többet fizetni azokért a termékekért és szolgáltatásokért, amelyek megfelelnek a fenntarthatósági elvárásoknak, így az ESG tudatosság egyre fontosabbá válik az áralkuk és a piaci versenyképesség szempontjából.

Összefoglalás

Az ESG-tudatos ügyfélkapcsolatok és a fenntarthatósági elvek integrálása a vállalati működésbe elengedhetetlen a jövőbeli sikerhez. A vállalatok számára kulcsfontosságú, hogy felismerjék az ESG adatok és intézkedések üzleti értékét, és hogy aktívan dolgozzanak fenntarthatósági céljaik elérésén, nem csak saját érdekükben, hanem ügyfeleik és a szélesebb társadalom érdekében is. Az ESG tudatosság növelése nem csupán etikai kötelesség, hanem stratégiai szükséglet is, amely hozzájárul a vállalat hosszú távú versenyképességéhez és sikeréhez.


Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem