SEO az alapokon túl: Google Rich Results
Főoldal
>>
Blog
>>
Google Rich Results használata
Olvasási idő:
3
perc
Publikálva:
2023-09-17

SEO az alapokon túl: Google Rich Results

A Google-keresés eredményeinek megjelenése egyre összetettebb és változatosabb. A hagyományos találatok mellett ma már számos különleges eredmény is megjelenhet, úgynevezett "Rich Results" vagy gazdag eredmények formájában. Ezek a gazdag eredmények sokkal több információt tartalmaznak, és vizuálisan is vonzóbbak. De hogyan biztosíthatod, hogy a weboldalad a lehető legjobban jelenik meg a Google keresési eredményeiben? Nézzük meg!

Google Rich Results - Mi az és miért fontos?

Mi az a Rich Results?

A Rich Results olyan speciális eredmények, amelyek strukturált adatok segítségével jelennek meg a Google keresési eredményekben. Ilyenek lehetnek például a termékértékelések, receptek, események, és sok más.

Miért fontosak a gazdag eredmények?

A gazdag eredmények kiemelik a weboldalad a többi találat közül, és növelhetik a kattintási arányt (CTR). Továbbá, ezek az eredmények javítják a felhasználói élményt is, mivel gyorsan és könnyedén nyújtanak hasznos információt.

Hogyan jelenítheted meg weboldalad gazdag eredményként?

Strukturált adatok használata

A gazdag eredmények megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. Ezek olyan kódok, amelyek leírják a weboldal tartalmát a Google számára.

Google Rich Results Test eszköz

A Google Rich Results Test egy ingyenes eszköz, amellyel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva a gazdag eredmények megjelenítéséhez. Egyszerűen beillesztheted a weboldal URL-jét, és az eszköz ellenőrzi a strukturált adatokat.

Schema.org és más szabványok

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket, amelyek segítenek a megfelelő formátum létrehozásában.

Gyakori problémák és megoldások

Hiányzó vagy hibás strukturált adatok

Ha a gazdag eredmények nem jelennek meg, az oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok. A Google Rich Results Test segítségével ellenőrizheted és javíthatod a hibákat.

Nem megfelelő tartalom

Néhány gazdag eredmény csak bizonyos típusú tartalmakra érvényes, például receptekre vagy termékértékelésekre. Győződj meg róla, hogy a strukturált adatok megfelelnek a tartalom típusának.

Összegzés

A Google Rich Results segítségével kiemelkedhetsz a tömegből, és vonzóbbá teheted a weboldalad a keresési eredményekben. Az eszközök és irányelvek megértése és helyes alkalmazása kritikus fontosságú a siker érdekében. Bátran használd a Google Rich Results Test eszközt, és nézd meg, hogyan látja a Google a weboldalad. Legyél látható, legyél gazdagabb az eredményekben!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Google Rich Results?

A Google Rich Results vagy a Google keresési eredményeiben megjelenő speciális találatok, amelyek több információt és vizuálisan is vonzóbb megjelenést kínálnak.

Hogyan jelenhet meg a weboldalam gazdag eredményként?

A Rich Results megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. A Google Rich Results Test eszközzel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva.

Miért nem jelenik meg a weboldalam gazdag eredményként?

A hibák oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok, vagy a tartalom típusának nem megfelelés. A teszt segítségével megtalálhatod és javíthatod ezeket a hibákat.

Milyen eszközök állnak rendelkezésemre a gazdag eredmények létrehozásához?

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket.

Miért fontosak a Rich Results-ok?

A Rich Results-ok kiemelik a weboldalad a többi találat közül, növelhetik a kattintási arányt és javíthatják a felhasználói élményt.

Milyen típusú tartalom jelenhet meg Rich Results-ként?

Receptek, termékértékelések, események és sok más típusú tartalom jelenhet meg gazdag eredményként.

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile