Google Rich Results használata

SEO az alapokon túl: Google Rich Results

Publikálva:
2024-04-05
Olvasási idő:
4
perc

A Google-keresés eredményeinek megjelenése egyre összetettebb és változatosabb. A hagyományos találatok mellett ma már számos különleges eredmény is megjelenhet, úgynevezett "Rich Results" vagy gazdag eredmények formájában. Ezek a gazdag eredmények sokkal több információt tartalmaznak, és vizuálisan is vonzóbbak. De hogyan biztosíthatod, hogy a weboldalad a lehető legjobban jelenik meg a Google keresési eredményeiben? Nézzük meg!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Google Rich Results - Mi az és miért fontos?

Mi az a Rich Results?

A Rich Results olyan speciális eredmények, amelyek strukturált adatok segítségével jelennek meg a Google keresési eredményekben. Ilyenek lehetnek például a termékértékelések, receptek, események, és sok más.

Miért fontosak a gazdag eredmények?

A gazdag eredmények kiemelik a weboldalad a többi találat közül, és növelhetik a kattintási arányt (CTR). Továbbá, ezek az eredmények javítják a felhasználói élményt is, mivel gyorsan és könnyedén nyújtanak hasznos információt.

Hogyan jelenítheted meg weboldalad gazdag eredményként?

Strukturált adatok használata

A gazdag eredmények megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. Ezek olyan kódok, amelyek leírják a weboldal tartalmát a Google számára.

Google Rich Results Test eszköz

A Google Rich Results Test egy ingyenes eszköz, amellyel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva a gazdag eredmények megjelenítéséhez. Egyszerűen beillesztheted a weboldal URL-jét, és az eszköz ellenőrzi a strukturált adatokat.

Schema.org és más szabványok

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket, amelyek segítenek a megfelelő formátum létrehozásában.

Gyakori problémák és megoldások

Hiányzó vagy hibás strukturált adatok

Ha a gazdag eredmények nem jelennek meg, az oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok. A Google Rich Results Test segítségével ellenőrizheted és javíthatod a hibákat.

Nem megfelelő tartalom

Néhány gazdag eredmény csak bizonyos típusú tartalmakra érvényes, például receptekre vagy termékértékelésekre. Győződj meg róla, hogy a strukturált adatok megfelelnek a tartalom típusának.

Összefoglaló

A Google Rich Results segítségével kiemelkedhetsz a tömegből, és vonzóbbá teheted a weboldalad a keresési eredményekben. Az eszközök és irányelvek megértése és helyes alkalmazása kritikus fontosságú a siker érdekében. Bátran használd a Google Rich Results Test eszközt, és nézd meg, hogyan látja a Google a weboldalad. Legyél látható, legyél gazdagabb az eredményekben!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi az a Google Rich Results?

A Google Rich Results vagy a Google keresési eredményeiben megjelenő speciális találatok, amelyek több információt és vizuálisan is vonzóbb megjelenést kínálnak.

Hogyan jelenhet meg a weboldalam gazdag eredményként?

A Rich Results megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. A Google Rich Results Test eszközzel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva.

Miért nem jelenik meg a weboldalam gazdag eredményként?

A hibák oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok, vagy a tartalom típusának nem megfelelés. A teszt segítségével megtalálhatod és javíthatod ezeket a hibákat.

Milyen eszközök állnak rendelkezésemre a gazdag eredmények létrehozásához?

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket.

Miért fontosak a Rich Results-ok?

A Rich Results-ok kiemelik a weboldalad a többi találat közül, növelhetik a kattintási arányt és javíthatják a felhasználói élményt.

Milyen típusú tartalom jelenhet meg Rich Results-ként?

Receptek, termékértékelések, események és sok más típusú tartalom jelenhet meg gazdag eredményként.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm