Olvasási idő:
4
perc
Publikálva:
2024-01-12

Rövid videók szerepe a marketing stratégiában

Ezzel a problémával már biztosan te is találkoztál! Gondosan megtervezted a tartalmi stratégiádat a közösségi média világában, összeállítottál egy teljes kreatív fotózást, és létrehoztál egy sor meggyőző többcsatornás eszközt a TikTok és Instagram platformokhoz, csak azért, hogy megtaláld, amikor végre készen állsz az élő közvetítésre, aztán a kreatív szöveged furcsán el van vágva, vagy a videódra teljesen rácsúszik valamilyen ikon, felirat. Ne kövesd el újra ezt a hibát!

TikTok, Instagram Reels és Youtube Short - biztonsági zónái

A közösségi média hirdetések és organikus tartalmak tervezése során fontos,hogy az Instagram és TikTok „biztonsági zónái” szerint tervezni. Ezek a csatorna függő területek, ahol az adott platform ikonjai, felriatai megjelennek, így eltakarják a videódat, kreatívodat. Az alábbi tippekkel és képekkel elkerülheted ezt a kellemetlenséget, hogy a kreatív munkád garantáltan látható minden eszközön. Ha nem veszed figyelembe ezeket a mezőket, kitakarásokat, időt, pénzt és talán legfontosabbként a türelmed is veszítheted a videók gyártása közben!

Töltsd le ingyenesen a legfontosabb 5 TikTok tippemet, vagy a bővített 25 pontból álló TikTok csomagot!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Biztonsági zónák útmutató

Útmutatónk gyors forrásként szolgál a formátum ellenőrzéséhez vagy a specifikációkhoz való hivatkozáshoz a TikTok, Instagram és Youtube platformokon. A közösségi média világában alig lehet várni, hogy lépést tarts a folyamatosan változó csatorna- és bejegyzésméretekkel minden frissítéssel.

Három letölthető sablont hoztunk létre, amelyek kijelölik a különböző hirdetési csatorna kampánytípusok „biztonsági zónáját” a TikTok, a Youtube és az Instagram Reels & Stories számára, amelyek a legnépszerűbb közösségi média platformok.

Használatához javasoljuk a .jpg fájl átlátszóságának 40-50%-ra csökkentését, így könnyen meg tudod nézni, hogy milyen részek lógnak rá a videód témájára. Így a felvétel előtt könnyen ellenőrizheted ezt. Letölthető képek a legtöbb szerkesztő szoftverbe importálhatod, így a TikTok és Instagram hirdetéseid tökéletesek lesznek. Az útmutatók használata biztosítja, hogy a kulcselemek, mint a szöveg és a logók, a biztonsági zónán belül legyenek; így a biztonsági zónán kívül megjelenő, fedett vagy levágott elemek könnyen azonosíthatók.

TikTok biztonsági zónák

A TikToknak van saját előnézeti eszköze is, ezt is használhatod, ami egy nagyszerű eszköz a TikTok hirdetések és videók tervezéséhez.

Mi most az In-Feed Ads (Diversion) típusra összpontosítunk: ez egy videóhirdetés, amely a TikTok „For You” hírfolyamba van beágyazva - csak úgy, mint a többi organikus tartalom, és több kattintható elemet kínál a forgalom és az átalakítások növelésére. A felhasználók kedvelhetik, kommentálhatják és megoszthatják a hirdetésedet, és ez a formátum támogatja a külső és belső céloldalakat, valamint az APP letöltéseket és a mély linkelést is.

TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz
TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Reels és Stories

Az Instagram méretei a Reel és Story hirdetési formátumhoz ugyanazok, mint a TikTok-é, de a csatorna kialakítása miatt az elemeket másképp kell elhelyezned, tehát nem használhatod ugyanazt a kreatívot mindkét helyen. Ebben az esetben egy méret nem felel meg mindenkinek!

Töltsd le ingyenesen a legfontosabb 5 TikTok tippemet, vagy a bővített 25 pontból álló TikTok csomagot!

Az Instagram felhasználók néhány különböző helyen találkozhatnak a Reels hirdetéseiddel, például:

  • A Reels fülön, amely elérhető a kezdőképernyőn
  • A Felfedezés oldalon
  • A hírfolyamban
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz

Youtube Shorts

A Youtube Shorts biztonsági zónái haosnlóan alakulnak a TikTok-éhoz. Így ehhez nem készítettünk külön sablont.

Készen állsz?

Itt van a biztonsági zóna erőforrások linkje még egyszer (TikTok, IG Reels, IG Story), ha esetleg lemaradtál róla! A TikTok és Instagram hirdetéseiddel való kreatív munka szórakoztató kell, hogy legyen; a gyakori tervezési buktatók elkerülése kulcs a hatékonyság maximalizálásához és sikeres kampányok futtatásához, amelyekre az egész csapatod büszke lehet. Voltak már hirdetési kreatív vagy kampányfiaskóid? Lépj kapcsolatba velünk, és megnézzük, tudunk-e segíteni.

További segítségre van szükség?

Íme a lépésről lépésre használati utasítások a TikTok és Instagram hirdetésekhez:

  1. Töltsd le a biztonsági zónákat bemutató képeket.
  2. Importáld a képet a kreatív szerkesztő, videóvágó szoftveredbe a felvett anyagokkkal együtt.
  3. Helyezd a biztonsági zünás képet a kreatív munka tetejére.
  4. Ellenőrizd, hogy a kreatív és az eszköz megfelelően vannak-e méretezve (felbontás, méretarány).
  5. Változtasd meg a biztonsái zónás kép átlátszóságát 40-50%-ra
  6. Állítsd be az eszköz hosszát ugyanarra, mint a kreatív (ha videó.)
  7. Játssz, igazítsd a elemeket megfelelően, exportáld és töltsd fel megfelelően! Ne felejtsd el kikapcsolni a biztonsági zónás kép sávját, mielőtt exportálsz!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem