TikTok, IG és Youtube Shorts biztonsági zónák

Rövid videók szerepe a marketing stratégiában

Publikálva:
2024-04-19
Olvasási idő:
4
perc

Ezzel a problémával már biztosan te is találkoztál! Gondosan megtervezted a tartalmi stratégiádat a közösségi média világában, összeállítottál egy teljes kreatív fotózást, és létrehoztál egy sor meggyőző többcsatornás eszközt a TikTok és Instagram platformokhoz, csak azért, hogy megtaláld, amikor végre készen állsz az élő közvetítésre, aztán a kreatív szöveged furcsán el van vágva, vagy a videódra teljesen rácsúszik valamilyen ikon, felirat. Ne kövesd el újra ezt a hibát!

TikTok, Instagram Reels és Youtube Short - biztonsági zónái

A közösségi média hirdetések és organikus tartalmak tervezése során fontos,hogy az Instagram és TikTok „biztonsági zónái” szerint tervezni. Ezek a csatorna függő területek, ahol az adott platform ikonjai, felriatai megjelennek, így eltakarják a videódat, kreatívodat. Az alábbi tippekkel és képekkel elkerülheted ezt a kellemetlenséget, hogy a kreatív munkád garantáltan látható minden eszközön. Ha nem veszed figyelembe ezeket a mezőket, kitakarásokat, időt, pénzt és talán legfontosabbként a türelmed is veszítheted a videók gyártása közben!

Töltsd le ingyenesen a legfontosabb 5 TikTok tippemet, vagy a bővített 25 pontból álló TikTok csomagot!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Biztonsági zónák útmutató

Útmutatónk gyors forrásként szolgál a formátum ellenőrzéséhez vagy a specifikációkhoz való hivatkozáshoz a TikTok, Instagram és Youtube platformokon. A közösségi média világában alig lehet várni, hogy lépést tarts a folyamatosan változó csatorna- és bejegyzésméretekkel minden frissítéssel.

Három letölthető sablont hoztunk létre, amelyek kijelölik a különböző hirdetési csatorna kampánytípusok „biztonsági zónáját” a TikTok, a Youtube és az Instagram Reels & Stories számára, amelyek a legnépszerűbb közösségi média platformok.

Használatához javasoljuk a .jpg fájl átlátszóságának 40-50%-ra csökkentését, így könnyen meg tudod nézni, hogy milyen részek lógnak rá a videód témájára. Így a felvétel előtt könnyen ellenőrizheted ezt. Letölthető képek a legtöbb szerkesztő szoftverbe importálhatod, így a TikTok és Instagram hirdetéseid tökéletesek lesznek. Az útmutatók használata biztosítja, hogy a kulcselemek, mint a szöveg és a logók, a biztonsági zónán belül legyenek; így a biztonsági zónán kívül megjelenő, fedett vagy levágott elemek könnyen azonosíthatók.

TikTok biztonsági zónák

A TikToknak van saját előnézeti eszköze is, ezt is használhatod, ami egy nagyszerű eszköz a TikTok hirdetések és videók tervezéséhez.

Mi most az In-Feed Ads (Diversion) típusra összpontosítunk: ez egy videóhirdetés, amely a TikTok „For You” hírfolyamba van beágyazva - csak úgy, mint a többi organikus tartalom, és több kattintható elemet kínál a forgalom és az átalakítások növelésére. A felhasználók kedvelhetik, kommentálhatják és megoszthatják a hirdetésedet, és ez a formátum támogatja a külső és belső céloldalakat, valamint az APP letöltéseket és a mély linkelést is.

TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz
TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Reels és Stories

Az Instagram méretei a Reel és Story hirdetési formátumhoz ugyanazok, mint a TikTok-é, de a csatorna kialakítása miatt az elemeket másképp kell elhelyezned, tehát nem használhatod ugyanazt a kreatívot mindkét helyen. Ebben az esetben egy méret nem felel meg mindenkinek!

Töltsd le ingyenesen a legfontosabb 5 TikTok tippemet, vagy a bővített 25 pontból álló TikTok csomagot!

Az Instagram felhasználók néhány különböző helyen találkozhatnak a Reels hirdetéseiddel, például:

  • A Reels fülön, amely elérhető a kezdőképernyőn
  • A Felfedezés oldalon
  • A hírfolyamban
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz

Youtube Shorts

A Youtube Shorts biztonsági zónái haosnlóan alakulnak a TikTok-éhoz. Így ehhez nem készítettünk külön sablont.

Készen állsz?

Itt van a biztonsági zóna erőforrások linkje még egyszer (TikTok, IG Reels, IG Story), ha esetleg lemaradtál róla! A TikTok és Instagram hirdetéseiddel való kreatív munka szórakoztató kell, hogy legyen; a gyakori tervezési buktatók elkerülése kulcs a hatékonyság maximalizálásához és sikeres kampányok futtatásához, amelyekre az egész csapatod büszke lehet. Voltak már hirdetési kreatív vagy kampányfiaskóid? Lépj kapcsolatba velünk, és megnézzük, tudunk-e segíteni.

További segítségre van szükség?

Íme a lépésről lépésre használati utasítások a TikTok és Instagram hirdetésekhez:

  1. Töltsd le a biztonsági zónákat bemutató képeket.
  2. Importáld a képet a kreatív szerkesztő, videóvágó szoftveredbe a felvett anyagokkkal együtt.
  3. Helyezd a biztonsági zünás képet a kreatív munka tetejére.
  4. Ellenőrizd, hogy a kreatív és az eszköz megfelelően vannak-e méretezve (felbontás, méretarány).
  5. Változtasd meg a biztonsái zónás kép átlátszóságát 40-50%-ra
  6. Állítsd be az eszköz hosszát ugyanarra, mint a kreatív (ha videó.)
  7. Játssz, igazítsd a elemeket megfelelően, exportáld és töltsd fel megfelelően! Ne felejtsd el kikapcsolni a biztonsági zónás kép sávját, mielőtt exportálsz!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

YouTube stratégia és tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások, írj nekem vagy jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Miért fontos a biztonsági zónák ismerete a közösségi média tartalmak tervezésénél?

A biztonsági zónák ismerete kulcsfontosságú, mert segít megelőzni, hogy a fontos kreatív elemek, mint a szövegek vagy logók, elvágódjanak vagy eltakaródjanak a platform specifikus ikonjai és feliratai által, így biztosítva a tartalom megfelelő megjelenését minden eszközön.

Milyen segítséget nyújtanak a letölthető sablonok a tartalomkészítőknek?

A letölthető sablonok segítségével a tartalomkészítők vizuálisan ellenőrizhetik, hogy a videóik vagy képeik milyen módon fognak megjelenni a különböző platformokon. Ezek a sablonok átlátszóságot biztosítanak, így a felhasználók könnyen elhelyezhetik a kulcselemeket a biztonsági zónákon belül, elkerülve azok véletlenszerű eltakarását.

Milyen problémákat okozhat, ha nem vesszük figyelembe a biztonsági zónákat?

Ha a biztonsági zónákat nem vesszük figyelembe, akkor a kulcselemek, mint a szöveg vagy képek, részben vagy teljesen eltakaródhatnak, amikor a tartalmat megjelenítik a különböző eszközökön. Ez csökkentheti a tartalom hatékonyságát, megnehezítheti az üzenet átadását, és frusztrációt okozhat a tartalomkészítőknek, mivel újra kell tervezniük a kreatívokat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Íme pár ingyenes tipp, hogy miként szerezhetsz még több nézőt a podcast-edhez vagy YouTube-csatornádhoz!
Érdekel / Letöltöm
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Készítsd el a saját reporting felületedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, és láss minden adatot egy helyen!
Érdekel / Letöltöm