TikTok, IG és Youtube Shorts biztonsági zónák, rövid videókhoz
Főoldal
>>
Blog
>>
TikTok, Instagram Reels és Youtube Shorts - ezekre érdemes odafigyelni
Olvasási idő:
4
perc
Publikálva:
2023-09-17

TikTok, Instagram Reels és Youtube Shorts - ezekre érdemes odafigyelni

Ezzel a problémával már biztosan te is találkoztál! Gondosan megtervezted a tartalmi stratégiádat a közösségi média világában, összeállítottál egy teljes kreatív fotózást, és létrehoztál egy sor meggyőző többcsatornás eszközt a TikTok és Instagram platformokhoz, csak azért, hogy megtaláld, amikor végre készen állsz az élő közvetítésre, aztán a kreatív szöveged furcsán el van vágva, vagy a videódra teljesen rácsúszik valamilyen ikon, felirat. Ne kövesd el újra ezt a hibát!

TikTok, Instagram Reels és Youtube Short - biztonsági zónái

A közösségi média hirdetések és organikus tartalmak tervezése során fontos,hogy az Instagram és TikTok „biztonsági zónái” szerint tervezni. Ezek a csatorna függő területek, ahol az adott platform ikonjai, felriatai megjelennek, így eltakarják a videódat, kreatívodat. Az alábbi tippekkel és képekkel elkerülheted ezt a kellemetlenséget, hogy a kreatív munkád garantáltan látható minden eszközön. Ha nem veszed figyelembe ezeket a mezőket, kitakarásokat, időt, pénzt és talán legfontosabbként a türelmed is veszítheted a videók gyártása közben!

Biztonsági zónák útmutató

Útmutatónk gyors forrásként szolgál a formátum ellenőrzéséhez vagy a specifikációkhoz való hivatkozáshoz a TikTok, Instagram és Youtube platformokon. A közösségi média világában alig lehet várni, hogy lépést tarts a folyamatosan változó csatorna- és bejegyzésméretekkel minden frissítéssel.

Három letölthető sablont hoztunk létre, amelyek kijelölik a különböző hirdetési csatorna kampánytípusok „biztonsági zónáját” a TikTok, a Youtube és az Instagram Reels & Stories számára, amelyek a legnépszerűbb közösségi média platformok.

Használatához javasoljuk a .jpg fájl átlátszóságának 40-50%-ra csökkentését, így könnyen meg tudod nézni, hogy milyen részek lógnak rá a videód témájára. Így a felvétel előtt könnyen ellenőrizheted ezt. Letölthető képek a legtöbb szerkesztő szoftverbe importálhatod, így a TikTok és Instagram hirdetéseid tökéletesek lesznek. Az útmutatók használata biztosítja, hogy a kulcselemek, mint a szöveg és a logók, a biztonsági zónán belül legyenek; így a biztonsági zónán kívül megjelenő, fedett vagy levágott elemek könnyen azonosíthatók.

TikTok biztonsági zónák

A TikToknak van saját előnézeti eszköze is, ezt is használhatod, ami egy nagyszerű eszköz a TikTok hirdetések és videók tervezéséhez.

Mi most az In-Feed Ads (Diversion) típusra összpontosítunk: ez egy videóhirdetés, amely a TikTok „For You” hírfolyamba van beágyazva - csak úgy, mint a többi organikus tartalom, és több kattintható elemet kínál a forgalom és az átalakítások növelésére. A felhasználók kedvelhetik, kommentálhatják és megoszthatják a hirdetésedet, és ez a formátum támogatja a külső és belső céloldalakat, valamint az APP letöltéseket és a mély linkelést is.

TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz
TikTok Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Reels és Stories

Az Instagram méretei a Reel és Story hirdetési formátumhoz ugyanazok, mint a TikTok-é, de a csatorna kialakítása miatt az elemeket másképp kell elhelyezned, tehát nem használhatod ugyanazt a kreatívot mindkét helyen. Ebben az esetben egy méret nem felel meg mindenkinek!

Az Instagram felhasználók néhány különböző helyen találkozhatnak a Reels hirdetéseiddel, például:

  • A Reels fülön, amely elérhető a kezdőképernyőn
  • A Felfedezés oldalon
  • A hírfolyamban
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Reels Biztonsági zónák rövid videókhoz

Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz
Instagram Story Biztonsági zónák rövid videókhoz

Youtube Shorts

A Youtube Shorts biztonsági zónái haosnlóan alakulnak a TikTok-éhoz. Így ehhez nem készítettünk külön sablont.

Készen állsz?

Itt van a biztonsági zóna erőforrások linkje még egyszer (TikTok, IG Reels, IG Story), ha esetleg lemaradtál róla! A TikTok és Instagram hirdetéseiddel való kreatív munka szórakoztató kell, hogy legyen; a gyakori tervezési buktatók elkerülése kulcs a hatékonyság maximalizálásához és sikeres kampányok futtatásához, amelyekre az egész csapatod büszke lehet. Voltak már hirdetési kreatív vagy kampányfiaskóid? Lépj kapcsolatba velünk, és megnézzük, tudunk-e segíteni.

További segítségre van szükség?

Íme a lépésről lépésre használati utasítások a TikTok és Instagram hirdetésekhez:

  1. Töltsd le a biztonsági zónákat bemutató képeket.
  2. Importáld a képet a kreatív szerkesztő, videóvágó szoftveredbe a felvett anyagokkkal együtt.
  3. Helyezd a biztonsági zünás képet a kreatív munka tetejére.
  4. Ellenőrizd, hogy a kreatív és az eszköz megfelelően vannak-e méretezve (felbontás, méretarány).
  5. Változtasd meg a biztonsái zónás kép átlátszóságát 40-50%-ra
  6. Állítsd be az eszköz hosszát ugyanarra, mint a kreatív (ha videó.)
  7. Játssz, igazítsd a elemeket megfelelően, exportáld és töltsd fel megfelelően! Ne felejtsd el kikapcsolni a biztonsági zónás kép sávját, mielőtt exportálsz!

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile